Dexia Rotselaar

PROJECTEN
 - Kantoor
 - Wonen
00/00
Dexia Rotselaar    kantoor & appartement

Het perceel is gelegen langsheen een typische Vlaamse steenweg in Rotselaar, oorspronkelijk een landelijk dorp dat onder de verstedelijkingsdruk van Leuven omgevormd is tot een amorf landschap van supermarkten, kmo’s, woningen en natuur.
 
In deze anarchie eist het project zijn eigen plek op in de omgeving en presenteert het zich als een vrijstaand volume met open en gesloten vlakken. Het tussen-geschoven glazen volume sluit respectvol aan met de spitse wachtgevel van een bestaande gevel.
 
Het programma valt uiteen in twee componenten, een bank en een duplexappartement. De glazen pui van de bank trekt de aandacht en animeert de straatzijde in contrast met de massieve blinde muur van de verdieping. Het duplexappartement oriënteert zich volledig naar de achterzijde. Door de relatie tussen appartement, terras en tuin te versterken, versmelt deze tot één ruimtelijke entiteit.

programma     bankkantoor met duplex-appartement
opdrachtgever     Dexia Bank nv
ligging     Stationstraat, Rotselaar
gunning     privéopdracht
ontwerpteam   Peter Kint architecten
projectteam     P. Kint, M. Leflot, P. Walraet,
S. Peeters, E. Vervloesem
adviseurs     Paridaens Ir., Erbeko nv
aannemer   Van Craen bvba
status     ontwerp 2004 - oplevering 2008
oppervlakte     gebouw 700 m2
fotografie     A. Nullens