KPW

PROJECTEN
 - Kantoor
00/00
KPW    ontwerpatelier

Met een open vitrine en overdekte wandelgaanderij mengt KPW architecten zich tussen lokale handel en horeca in het centrum van Leuven. Het is een werkplek dat zich bewust openstelt voor de buitenwereld, een productie-atelier dat  participeert in het stadsleven. Het atelier is één open, generieke ruimte die een constante ontwerp-dynamiek toelaat en faciliteert. Centraal in het atelier delen archiefkasten de open ruimte op in zones die zich gemakkelijk laten toeëigenen: vergaderen, ontspannen, ...
 

Het low-budget interieur speelt in op het industriële karakter van het pand en de typische robuustheid van een atelier. Kabelgoten en leidingen worden openlijk geleid langs balken en kolommen in zichtbeton. De afgeleefde tegelvloer krijgt een nieuw leven door een frisse deklaag, texturen en sporen blijven voelbaar. De muren krijgen een voorzetwand uit ruwe multiplex en dienen als communicatie-instrument: een projectievlak voor digitale media of een aanplakbord voor plannen, beelden en schema’s.

programma    verbouwing winkelruimte tot atelier
opdrachtgever   KPW architecten
ligging   Vital Decosterstraat - Leuven
gunning   privéopdracht
projectteam   P.Kint, S.Philippe, P.Walraet, M.Leflot, M.Rooman
status   ontwerp 2014 - oplevering 2015
oppervlakte   250 m²