Verbouwing rijwoning

PROJECTEN
 - Wonen
00/00
Verbouwing rijwoning    wonen

De achterbouw van een rijwoning uit 1956 wordt vervangen door een transparant volume van 2 verdiepingen dat een nieuwe keuken, eetplaats en leeshoek/slaapkamer onderbrengt. Beide niveau’s worden met een open spiltrap met elkaar verbonden, zodat de bestaande traphal later ingezet kan worden als een aparte ontsluiting van de 2de verdieping / appartement.
 

De gelijkvloerse verdieping kijkt uit op de lagergelegen tuin en de hoge bomen van het groene binnengebied. De achtergevel is opgebouwd uit een levendig geheel van verticale stalen profielen en achtergelegen aluminium raamkaders, waartussen kleine terrassen ontstaan die de verbinding tussen woning en tuin maken.
 

Op de gelijkvloerse verdieping zorgt het samenspel van enkele dynamische elementen – spiltrap, schuifwand en de “knik” in het buitenschrijnwerk – voor de visuele afscheiding van de keuken, zonder dat dit de ruimte opdeelt. Hierdoor blijft de volledige breedte van de woning voelbaar.

programma    verbouwing rijwoning
opdrachtgever   dhr. en mevr. Moeys - Valvekens
ligging   Stijn Streuvelslaan, Kessel-Lo
gunning   privéopdracht
projectteam   P.Kint, S.Philippe, P.Walraet, J.Aerts
status   ontwerp 2015 - oplevering 2017
oppervlakte   gebouw 90 m2