Woning Coenen

PROJECTEN
 - Wonen
00/00
Woning Coenen    kangoeroewoning

Een lage energiewoning gelegen op een bijzondere plek aan de rand van het kasteelpark te Steenokkerzeel. De woning past zich in langs de karakteristieke bomendreef naar het Kasteel van Ham en kijkt uit op één van de parkvijvers.
 
In een compact volume wordt een hedendaags woonprogramma gerealiseerd. Een forse luifel aan de tuinzijde zorgt voor beschutting en verbindt de leefruimte met de tuin. Grote raampartijen in voor- en achtergevel zorgen voor daglicht en kaderen zichten op de tuin enerzijds, de bomendreef en parkvijver anderzijds.
 
Het project laat een herorganisatie naar een gestapelde kangoeroewoning toe: een gelijkvloerse woning geschikt voor levenslang wonen met daarop een appartement met eigen terras. De gelijkvloerse woning geeft uit op de tuin, het appartement kijkt uit op het kasteelpark en de parkvijver.

programma    nieuwbouw lage-energie kangoeroewoning
opdrachtgever   Kristine Coenen
ligging   Hamdreef - Steenokkerzeel
gunning   privéopdracht
projectteam   P.Kint, S.Philippe, P.Walraet, N.Vancaudenberg, P.Coeckaerts,
M.De Wit
status   ontwerp 2012 - oplevering 2015
oppervlakte   175 m²