Studio Sonart, een voormalige filmstudio te Sint-Pieters-Woluwe, wordt omgevormd tot een internaat met basisschool; een tehuis voor foorreizigers- en schipperskinderen. De bestaande projectsite is in grote lijnen op te delen in zeven bouwdelen, deze krijgen elk een nieuwe bestemming.
Twee voorbouwen vormen het symmetrisch gezicht van de site. De afgeronde vormen en de lange gevel van de studio leiden als vanzelfsprekend tot diep in het hart van de site.
De originele toestand vertoont een schaarste op het gelijkvloers in de vorm van open groene ruimte. Dit wordt een leidend programmatieprincipe. Alle publiek inzetbare functies zullen zich bevinden op het gelijkvloers en elk horizontaal buitenoppervlak open ruimte wordt ingezet als groene ruimte.
Een internaat is een sequens van drempels tussen een meer publieke schoolwereld en de intimiteit van het wonen in de eigen kamer. De witruimte wordt dan belangrijk, de ruimte tussen de kamers en het schoolgebeuren.
De voordien overbouwde binnenstraat, Allee carrossable, wordt in ere hersteld. Ze verzamelt, verbindt en ontsluit; rijgt plekken van divers formaat, intimiteit en karakter aan elkaar. Het is meer dan een ‘parcours architectural’, het is de ruggengraat van het project.